SPO14 mei '16 10:25

Volleybalsters warmen op tegen Kazachstan

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Tokio zaterdag begonnen met overwinning op Kazachstan (3-1).

EPA
EPA

De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti gaf alleen de tweede set op onbegrijpelijke wijze weg: 25-12 21-25 25-14 25-8.

Kazachstan was in Tokio op papier de makkelijkste tegenstander van Oranje. Nederland leek in de eerste set op een hele eenvoudige en vlugge zege af te stevenen, maar kwam in de tweede set verrassend op een snelle achterstand (0-4). Kazachstan bouwde de voorsprong nog verder uit (2-8) en Oranje moest in de achtervolging. Het team wist zich terug te knokken tot 20-21 maar verloor toen weer drie punten op rij waarna het tweede setpoint door de tegenstanders werd verzilverd.

Oranje pakte de controle stevig terug in de derde en vierde set en verzekerde zich zo van de eerste zege.

In Japan strijdt Nederland verder tegen Thailand, de Dominicaanse Republiek, Italië, Zuid-Korea, Peru en het gastland. In Japan strijden acht landen om vier tickets, al staat wel vast dat één plekje gereserveerd is voor het beste Aziatische team. Als Oranje dus in de top drie eindigt, is het zeker van deelname aan de Spelen in Rio.

Gerelateerde artikelen