VOETBAL5 nov '14 03:59

Ajax stuit op Barcelona

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax staat woensdagavond voor de zware opgave om net zoals vorig jaar voor eigen publiek te stunten tegen Barcelona in de Champions League.

,,We moeten ze nauwelijks een kans geven om adem te halen', verklapte trainer Frank de Boer het strijdplan van zijn elftal. ,,Dan kunnen we er in ieder geval een wedstrijd van maken.''

Ajax versloeg Barcelona vorig jaar met 2-1 in de ArenA. De Spaanse topclub was destijds al zeker van een plaats in de achtste finale. Om die reden ontbrak ook de grote vedette Lionel Messi. Trainer De Boer verwacht nu een getergd Barcelona. ,,Zo vaak komt het namelijk niet voor dat ze twee keer op rij verliezen'', doelde hij op recente nederlagen tegen Real Madrid (3-1) en Celta de Vigo (1-0).

Als de schijn niet bedriegt, dan start Barcelona met de steraanvallers Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. De laatstgenoemde spits uit Uruguay keert na bijna vier jaar terug op het speelveld in de ArenA, waar hij zijn eerste treffer in het shirt van Barcelona hoopt te vieren. ,,Maar ik zal niet juichen. Dat kan ik niet maken tegenover de supporters van Ajax'', beloofde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen