VOETBAL4 jan '16 06:43

Trainer Bosz weg bij Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Peter Bosz vertrekt bij Vitesse.

ANP
ANP

De trainer maakt per direct de overstap naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël. Dat meldt Vitesse maandag.

De 52-jarige Bosz was sinds medio 2013 hoofdtrainer van Vitesse. Bij Maccabi ondertekent de Apeldoorner een contract voor 1,5 jaar. Bij Maccabi Tel Aviv is Jordi Cruijff technisch directeur. Bosz volgt de Serviër Slavisa Jokanovic op, die vorige maand koos voor het trainerschap van de Engelse club Fulham.

Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de taken van Bosz als hoofdcoach bij Vitesse over. De Arnhemmers staan halverwege de competitie op de vijfde plaats in de eredivisie.

Uitdaging

,,Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan'', legt Bosz uit. ,,Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer.''

Bosz speelde aan het begin van zijn voetballoopbaan voor Vitesse. Ook voetbalde hij onder meer voor Feyenoord, NAC Breda en het Japanse JEF United. Bosz kwam tot acht interlands voor Oranje. Als trainer werkte hij naast Vitesse voor AGOVV Apeldoorn, De Graafschap en Heracles Almelo. Bij Feyenoord was Bosz enkele seizoenen technisch manager.

Recordhouder

Maccabi Tel Aviv is recordhouder van Israël met 22 landskampioenschappen en 23 nationale bekers. Maccabi is de enige ploeg uit Israël die nog nooit uit de hoogste competitie is gedegradeerd. De club kwam dit seizoen uit in de poulefase van de Champions League, maar wist Europees niet te overwinteren.

Jordi Cruijff toonde zich verheugd met de komst van Bosz. ,,Ik volg hem al jaren en heb veel bewondering voor zijn werk als trainer. De club heeft hem meer dan eens benaderd om bij ons te tekenen.''

Gerelateerde artikelen