VOETBAL8 jan '16 17:54

Onderzoek naar FC Twente van start

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Het onafhankelijke onderzoek naar de bestuurlijke organisatie in de afgelopen jaren bij het noodlijdende FC Twente is vrijdag van start gegaan.

ANP
ANP

In opdracht van de licentiecommissie van de KNVB gaat onderzoeker Ben Knüppe in kaart brengen welke personen een bestuurlijke of toezichthoudende rol vertolkten bij onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij de eredivisieclub uit Enschede. Deze personen zullen dan in de toekomst een dergelijke functie niet meer kunnen uitoefenen bij FC Twente.

Het is de bedoeling dat het definitieve rapport begin maart gereed is. FC Twente behoudt de licentie als de club volledig meewerkt aan het onderzoek en de aanbevelingen van het onderzoek tot tevredenheid van de licentiecommissie uiterlijk 1 mei 2016 heeft doorgevoerd.

De gemeenteraad van Enschede stemde half december in met een reddingsplan voor FC Twente. De licentiecommissie strafte de club eerder met een boete van 45.000 euro en drie jaar geen Europees voetbal wegens een omstreden deal met een investeringsmaatschappij.

Gerelateerde artikelen