VOETBAL9 feb '16 07:46

Barcelona onderzoekt nierklachten Messi

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Terwijl FC Barcelona zich voorbereidt op de return tegen Valencia in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi, ondergaat Lionel Messi allerlei medische onderzoeken.

EPA
EPA

De Argentijnse superster hoopt in het ziekenhuis te horen hoe het staat met de nierproblemen waarmee hij eind december ineens te maken kreeg. Messi miste daardoor toen de halve finale op het WK voor clubs in Japan.

De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar maakte zondag in de gewonnen competitiewedstrijd van Barcelona tegen Levante (0-2) de negentig minuten vol. De Argentijn leverde in blessuretijd de assist bij het doelpunt van Luis Suárez. Messi ontbrak maandag echter op het trainingsveld en zal zich ook dinsdag niet laten zien. Hij ondergaat volgens zijn club diverse onderzoeken aan zijn nieren.

Messi sluit woensdag weer aan bij de ploeg van trainer Luis Enrique, die 's avonds de return tegen Valencia speelt. De Spaanse kampioen en bekerhouder zal de Argentijn niet zo hard nodig hebben, want Barcelona verdedigt in het Mestalla-stadion een enorme voorsprong van liefst 7-0. Toch wil Luis Enrique graag opnieuw winnen of in ieder geval gelijk spelen. In dat geval zet zijn ploeg een nieuw record neer.

Barcelona is na de winst zondag op Levante 28 wedstrijden op rij ongeslagen, een evenaring van de recordreeks uit 2011 onder de toenmalige trainer Pep Guardiola. De laatste nederlaag van de Catalaanse club dateert van 3 oktober, bij Sevilla (2-1). Sindsdien won Barcelona 23 keer, vijf wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Gerelateerde artikelen