VOETBAL10 feb '16 07:56

Mourinho tegen intimi: ik ga naar ManUnited

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - José Mourinho gaat komende zomer als opvolger van coach Louis van Gaal aan de slag bij Manchester United.

EPA
EPA

De 53-jarige Portugees zou zijn aanstaande dienstverband op Old Trafford in intieme kring hebben bevestigd. Diverse Britse kranten, waaronder The Daily Mail, Daily Star en Daily Mirror, spreken van een ,,gedane zaak''. De dagbladen halen daarbij woensdag een anonieme bron aan.

Het 'nieuws' over Mourinho zal bij Van Gaal opnieuw woede en frustratie veroorzaken. Zijn contract bij Manchester United loopt nog door tot medio 2017. Door de aanhoudend wisselvallige resultaten van de Engelse grootmacht moet hij zeer tegen zijn zin in steeds weer vragen van de Britse pers beantwoorden over zijn mogelijke ontslag en zijn eventuele opvolgers.

Afgelopen zondag nog ging Van Gaal na de 1-1 bij Chelsea de verbale strijd aan met een journalist, die het waagde om zijn vervroegde vertrek weer eens aan de orde te stellen. ,,Ik hoef deze vraag niet te beantwoorden en zal mezelf elke week herhalen. Ik kan ook wel zeggen dat jij morgen ontslagen wordt. Hoe heet je? Dan kan ik dat er ook bij vermelden.''

Chelsea

Mourinho moest in december vertrekken bij Chelsea, de club die hij vorig seizoen naar de Engelse titel leidde. Ontevreden fans van Manchester United liepen eind december al rond met sjaaltjes met daarop zijn naam.

De markante Portugees, ook oud-trainer van Real Madrid, Internazionale en Porto, sprak afgelopen weekeinde voor het eerst sinds zijn gedwongen vertrek bij Chelsea met de pers en deed meteen een opvallende uitspraak. ,,Ik zal snel weer terug zijn'', beloofde de 'Special One', die daarmee volgens Engelse media een voorschot nam op zijn zomerse entree bij ManUnited.

Gerelateerde artikelen