VOETBAL12 feb '16 15:20

Aangifte Vermeer over beledigingen bij darts

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Kenneth Vermeer gaat bij de Britse justitie aangifte doen tegen de mannen die donderdagavond tijdens een dartstoernooi in Newcastle bordjes omhooghielden met kwetsende teksten.

ANP
ANP

De Rotterdamse club zal hem daarbij juridisch ondersteunen, zo meldde ze.

Enkele toeschouwers van de Premier League Darts hielden bordjes omhoog met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen', met ernaast een getekende galg. De beledigende teksten waren te zien tijdens de uitzending van RTL7 en nadien verschenen foto's en video's op Twitter.

De overstap van Ajax naar Feyenoord in september 2014 wordt Vermeer door Ajax-hooligans nog steeds niet in dank afgenomen. Hij werd afgelopen zondag ook al beledigd tijdens de klassieker in de ArenA. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.

Stadionverbod

Vermeer deed hiervan aangifte bij de Amsterdamse politie. De dader kreeg meteen een stadionverbod en hij wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie.

RTL7 nam nadrukkelijk afstand van het incident. ,,Een lafhartige actie door ogenschijnlijk voetbalsupporters'', reageerde een woordvoerster. ,,Wij distantiëren ons volledig van de getoonde teksten. Het is een schande voor de sport in het algemeen dat dit gebeurt.''

RTL7 lichtte wel de Engelse dartsprofbond PDC, die de uitzendrechten bezit, in. De PDC liet weten dat het geen idee had dat er sprake was van beledigende teksten. ,,We betreuren dat dit is gebeurd, want onze veiligheidsmensen zijn altijd uiterst waakzaam op beledigende spandoeken en dergelijke. Maar zij kenden de betekenis niet.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen