VOETBAL12 feb '16 18:45

De Boer eist strijd van Ajax in Euroborg

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Met Nick Viergever op de plek van de geblesseerde centrumverdediger Jairo Riedewald gaat Ajax zondag in de Euroborg de strijd aan met FC Groningen.

ANP
ANP

Trainer Frank de Boer rekent op een gretige ploeg, na de winst vorige week in de klassieker tegen Feyenoord (2-1). ,,Hopelijk geeft dat ons een positieve 'boost'. Met dit team kunnen we kampioen worden'', zei De Boer vrijdag.

Riedewald liep tegen Feyenoord een enkelbreuk op en komt dit seizoen niet meer in actie. Dat betekende de tweede defensieve tegenvaller in korte tijd voor De Boer, die onlangs ook al rechtsback Kenny Tete voor lange tijd zag wegvallen. ,,Er zullen nu andere spelers de kans krijgen en moeten opstaan'', aldus De Boer. ,,Deze jongens zijn gretig om zichzelf te bewijzen.''

De trainer wijzigt tegen Groningen weinig in zijn elftal. ,,Ik verwacht dat het veld na de hevige regenval geen biljartlaken zal zijn. Er zal veel strijd geleverd moeten worden. Dat beseffen we.''

Bij FC Groningen ontbreekt Mimoun Mahi. De Noorse spits Alexander Sörloth kan wel spelen met een brace om zijn linkerhand, waarin hij twee weken geleden een middenhandsbeentje brak.

Gerelateerde artikelen