VOETBAL13 feb '16 20:26

Spectaculaire zege AZ bij Heracles Almelo

Auteur: ANP Nieuws

ALMELO (ANP) - Er lijkt maar geen einde te komen aan de blakende vorm van AZ.

ANP
ANP

De Alkmaarders wonnen zaterdag bij Heracles Almelo op spectaculaire wijze ook de zesde wedstrijd van het kalenderjaar (6-3) en lijken de belangrijkste gegadigde om achter PSV en Ajax als derde te eindigen.

De equipe van trainer John van den Brom maakt sinds de hervatting van de competitie steevast een uitstekende indruk. Mede dankzij goed positiespel en snelle aanvallen werden onder meer Feyenoord, Vitesse en NEC al aan de kant gezet. Ook het zo verrassend sterk presterende Heracles Almelo werd bij vlagen weggespeeld, al kwam die ploeg in de tweede helft sterk terug.

De thuisploeg keek al snel tegen een achterstand aan. Vincent Janssen, één van de van vele AZ'ers in bloedvorm, onderschepte een te korte terugkopbal van Joey Pelupessy en tikte de bal achter doelman Bram Castro. Het was sowieso niet de wedstrijd van middenvelder Pelupessy, die voor de gelegenheid rechtsachter stond. Hij haakte na een half uur spelen Dabney dos Santos in het strafschopgebied, waarna Markus Henriksen vanaf elf meter voor 2-0 zorgde. Twee minuten later zorgde Joris van Overeem zelfs al voor 3-0. Hij wipte de bal na een fraaie steekpass van Dos Santos over Castro heen.

Spanning

De slotfase van de eerste helft was echter voor Heracles Almelo, waar eerder al een doelpunt van spits Wout Weghorst terecht werd afgekeurd. Thomas Bruns bracht de spanning vlak voor rust terug door de bal van afstand fraai in de bovenhoek te schieten (3-1). Ook na rust drong Heracles wat meer aan, maar het doelpunt viel na dik een uur spelen aan de andere kant en kwam van de voet van Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër schoot een afvallende bal in één keer in de verre hoek.

Wie dacht dat met de 4-1 het duel wel beslist was, had het goed mis. Mark-Jan Fledderus bracht de spanning razendsnel terug door de 4-2 binnen te werken, waarna Weghorst er na een flitsende counter zelfs 4-3 van maakte. Genoeg voor een punt was het niet, want tien minuten voor tijd kwam AZ op 5-3, toen Bruns een hoekschop achter zijn eigen doelman werkte. Ben Rienstra kopte ook nog eens de 6-3 binnen. Door de zege komt AZ op de vierde plek, met nog maar een punt achterstand op Heracles.

Gerelateerde artikelen