VOETBAL13 feb '16 21:45

FC Twente wint voor derde keer op rij

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - FC Twente verlaat in rap tempo de kelder van de eredivisie.

ANP
ANP

De kampioen van 2010 boekte zaterdagavond bij Roda JC de derde zege op rij (1-0). Het elftal van trainer René Hake klom zo naar de dertiende plaats van de ranglijst, met een puntje meer dan de tegenstander uit Kerkrade.

FC Twente dankte de zege aan een doelpunt van Chinedu Ede. Mooier dan de treffer was het voorbereidend werk van Jeroen van der Lely. De invaller zette de Duitse aanvaller na ruim een uur met een splijtende pass vrij voor het doel. Ede had een hoek voor het uitkiezen.

Kansen waren schaars in Kerkrade. Beide ploegen leden ook te veel balverlies om vaak gevaarlijk te worden. Niet verliezen leek voor de twee teams ook lang belangrijker dan winnen. Dat was jammer voor de aanwezige toeschouwers. Zij hadden wel eens een leukere wedstrijd gezien. De meegereisde fans van FC Twente verlieten uiteindelijk tevreden het stadion. Voor de degradatiekandidaat van drie weken geleden gloort straks misschien wel een plaatsje in de middenmoot.

Onzuiver

Roda JC zorgde tot het doelpunt van FC Twente voor de meeste dreiging. Dat leidde tot weinig kansen omdat de laatste pass vaak onzuiver was. Mike van Duinen claimde in de openingsfase een strafschop toen Joachim Andersen hem even raakte. De spits van Roda JC mocht scheidsrechter Jeroen Manschoten even later dankbaar zijn dat hij niet voor een penalty floot toen hij Jerson Cabral tegen de grond werkte.

FC Twente kwam na de treffer van Ede eigenlijk niet meer in de problemen. De bezoekers kwamen in blessuretijd nog wel goed weg toen Van Duinen de bal in kansrijke positie niet goed raakte.

Gerelateerde artikelen