VOETBAL13 feb '16 22:43

Vitesse rolt Heerenveen op

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Vier wedstrijden op rij wist Vitesse niet te winnen, maar zaterdag was het eindelijk weer raak in Arnhem.

ANP
ANP

Met veel overtuiging won de ploeg van Rob Maas van een dolend Heerenveen, dat blij mocht zijn dat het slechts 3-0 werd.

Tekenend voor de onmacht van sc Heerenveen was de aanleiding voor de derde treffer. Milot Rashica denderde dwars langs verdedigers Caner Cavlan en Lucas Bijker, die zich geen raad wisten met de frivole aanvaller. Die werd uiteindelijk gevloerd door de Friezen, wat Cavlan geel opleverde en Vitesse een strafschop. Valeri Qazaishvili wist wel raad met de kans van elf meter.

Het was al de tweede treffer van de Georgiër. Kort voor rust was hij zo pienter om even in te houden, terwijl de Friese verdediging collectief doordenderde in het eigen strafschopgebied in. Kosuke Ota, bezig aan een prima loopactie, zag het en leverde de bal netjes af. Qazaishvili schoot beheerst raak.

Intikker

De eerste treffer kwam op naam van Denys Oliynyk, die pas drie keer doel trof die seizoen. Rashica leverde vanaf de zijkant een keurige intikker af. Vitesse kreeg nog een reeks kansen, tegen nul van Heerenveen. De ploeg van trainer Foppe de Haan werd volledig overlopen door een opgeleefd Vitesse. De Friezen kregen het niet voor elkaar om de bal via een paar schijven naar voren te krijgen, worstelden met de druk van Vitesse en werden voetballend afgetroefd.

Direct gevaar in de competitie leverde het niet op voor Heerenveen. De ploeg staat nog altijd in de top van het rechterrijtje, al kan ADO Den Haag voorbij stuiven. De aansluiting met het linkerrijtje is echter voorlopig kwijt. Vitesse daarentegen nestelde zich keurig tussen de grote groep die aast op de derde plek in de eredivisie.

Gerelateerde artikelen