VOETBAL15 feb '16 18:45

Voetbalteam DWS rest van seizoen geschorst

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Een elftal van de Amsterdamse amateurclub Afc DWS is geschorst en doet deze competitie niet meer mee.

ANP
ANP

Dat heeft de voorzitter Richard Smith maandag besloten. Hij bevestigt een bericht hierover van de Amsterdamse zender AT5. Het team is uit de competitie gehaald na een massale vechtpartij dit weekeinde in de wedstrijd van het vierde elftal van Afc DWS tegen Hillegom 7.

Toen de scheidsrechter een doelpunt van DWS afkeurde in de wedstrijd tegen Hillegom, kreeg hij een duw van een speler. Een voetballer van Hillegom die tussenbeide kwam werd tegen de grond geslagen. ,,Vervolgens ontstond er een massale vechtpartij'', zegt een woordvoerder van de voetbalbond KNVB. ,,Er was een waarnemer aanwezig, omdat het al eens eerder uit de hand liep tussen deze twee clubs. We wachten nog op zijn rapport over deze wedstrijd.'' De politie moest uiteindelijk ingrijpen. Zowel de scheidsrechter als een assistent-scheidsrechter heeft aangifte gedaan.

Smith overweegt alle spelers van het team te royeren. Dat besluit valt ,,ergens de komende dagen'', maar eerst wil hij het rapport van de KNVB afwachten over het incident.

Begin deze maand werd ook het amateurteam Nieuw-Sloten uit Amsterdam uit de competitie gehaald na geweldsincidenten.

Gerelateerde artikelen