VOETBAL16 feb '16 09:03

FC Twente weet van schimmige transfer Tadic

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - De huidige leiding van FC Twente weet dat de transfer van Dusan Tadic in 2014 is omgeven van mysteries.

ANP
ANP

De club heeft alle papieren daarom voorgelegd aan een onafhankelijk advocatenkantoor, dat onderzoek doet. Dat benadrukte interim-directeur Onno Jacobs in een reactie op een verhaal in Tubantia.

De krant meldde dinsdag dat FC Twente bij de verkoop van Tadic aan Southampton bewust 1,8 miljoen euro aan vergoedingen voor het management van de Serviër buiten de boeken heeft gehouden. Het armlastige FC Twente stond in die periode al onder financieel toezicht van de bond. Volgens Tubantia was de KNVB vrijwel zeker niet akkoord gegaan met het aantrekken in dezelfde zomer van Hakim Ziyech, als het had geweten dat de club nog eens 1,8 miljoen euro moest betalen aan het management van Tadic.

De leiding van FC Twente bekende vorige maand op de nieuwjaarsreceptie al dat de transfer van Tadic vragen heeft opgeroepen. ,,We zagen vreemde facturen en overeenkomsten die niet helder waren'', aldus Jacobs. ,,Over deze gegevens is in januari contact geweest met de onderzoekers en met de KNVB. Wat dit betreft, zitten er in het artikel van TC Tubantia voor ons geen verrassingen. Het is nu aan de onderzoekers om alle feiten op tafel te krijgen, die te wegen, van daaruit conclusies te trekken en deze begin maart te presenteren.''

De licentiecommissie van de KNVB stelde eerder al een onafhankelijk onderzoek in naar de bestuurlijke organisatie in de afgelopen jaren bij FC Twente. Het is de bedoeling dat het eindrapport komende maand gereed is.

Gerelateerde artikelen