VOETBAL16 feb '16 13:25

Boze Cahill slachtoffer van Chinese koopwoede

Auteur: ANP Nieuws

SHANGHAI (ANP) - Het is een komen en gaan van voetballers in China.

EPA
EPA

De Chinese clubs smeten de afgelopen weken met tientallen miljoenen euro's op de transfermarkt, maar die 'koopwoede' kent ook slachtoffers. De Australische veteraan Tim Cahill kreeg namelijk te horen dat hij overbodig is geworden bij Shanghai Shenhua. Hij liet daarop dinsdag zijn contract bij de club van de Spaanse trainer Gregorio Manzano ontbinden.

,,Ik kreeg van de nieuwe trainer te horen dat ik geen deel uitmaak van zijn plannen voor dit jaar'', meldde Cahill (36) op de sociale media. ,,En dat terwijl ik in november nog een nieuw contract heb getekend. Heel teleurstellend, zeker omdat ik naar mijn idee heb geholpen om Shanghai Shenua zowel op als buiten het veld op te bouwen.''

De topschutter aller tijden van de 'Socceroos' (45 doelpunten) maakte furore in de Premier League bij Everton. Cahill speelde tussen 2012 en 2015 bij New York Red Bulls en ging daarna naar Shanghai. Europese topspelers als Jackson Martinez, Ramires, Alex Teixeira en Fredy Guarin vielen dit jaar ook voor de miljoenen uit China.

Gerelateerde artikelen