VOETBAL16 feb '16 22:17

Speler Lokomotiv schokt Turks publiek

Auteur: ANP Nieuws

EUROPA LEAGUEISTANBUL (ANP) - De Russische voetballer Dmitri Tarasov heeft dinsdagavond voor ophef gezorgd na het laatste fluitsignaal in de beladen ontmoeting tussen Fenerbahçe en Lokomotiv Moskou in Istanbul.

EPA
EPA

ISTANBUL (ANP) - De Russische voetballer Dmitri Tarasov heeft dinsdagavond voor ophef gezorgd na het laatste fluitsignaal in de beladen ontmoeting tussen Fenerbahçe en Lokomotiv Moskou in Istanbul. De middenvelder trok na het duel zijn wedstrijdshirt uit en toonde een shirt met de afbeelding van de Russische president Vladimir Poetin. "De meest beschaafde president'' stond er in het Russisch op het shirt.

Tarasov moet rekening houden met een straf omdat politieke en religieuze boodschappen bij internationale wedstrijden volgens UEFA-regels verboden zijn.

Vanwege de spanningen tussen Rusland en Turkije vond de wedstrijd in Istanbul al onder strenge veiligheidsmaatregelen plaats. De verhoudingen tussen de beide landen staan onder druk sinds het Turkse leger in november een Russische straaljager uit de lucht schoot.

Gerelateerde artikelen