VOETBAL16 feb '16 22:47

Benfica in blessuretijd langs Zenit: 1-0

Auteur: ANP Nieuws

LISSABON (ANP) - Benfica heeft het thuisvoordeel in het duel met Zenit St.

EPA
EPA

Petersburg dinsdag toch nog kunnen uitbuiten. De Portugese club wist in Estádio da Luz van Lissabon in blessuretijd te scoren in de eerste van twee ontmoetingen in de achtste finales van de Champions League. De Braziliaan Jonas maakte de winnende goal.

Liefst drie spelers van Zenit voetbalden eerder in hun carrière voor Benfica. Axel Witsel, Ezequel Garay en Javi Garcia maakten deel uit van de Russische ploeg die in de eerste helft de evenknie was van Benfica, maar gaandeweg de tweede helft de thuisploeg steeds dreigender zag worden.

Na een aarzelend begin was er na dertig minuten spelen de eerste gevaarlijke kans voor Benfica. De Braziliaan Jonas haalde uit en schoot maar net naast. Kort na rust was de Belgische international Witsel dichtbij een goal, eerst met de voet en daarna met het hoofd.

Benfica voerde daarna de druk op. De Argentijn Nicolás Gaitan kreeg grote kansen om de Portugezen aan de winst te helpen, maar doelman Joeri Lodigin stond steeds in de weg. Jonas was uiteindelijk in de 92e minuut wel succesvol uit een vrije trap. De return in St. Petersburg is op 9 maart.

Gerelateerde artikelen