VOETBAL17 feb '16 22:42

Real Madrid slaat toe in Rome

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - Real Madrid heeft woensdagavond in Rome afgerekend met een slechte gewoonte.

EPA
EPA

De Spaanse topclub won in Italië in december 2004 voor de laatste keer een Europese wedstrijd. Nadien leverden acht duels in de 'Laars' van Europa geen overwinning op.

De 'Koninklijke' kon woensdagavond eindelijk weer eens als winnaar van een voetbalveld in Italië stappen. Real Madrid versloeg AS Roma in de eerste wedstrijd van de achtste finales in de Champions League met 2-0. De return in Spanje is op 8 maart.

Cristiano Ronaldo begon getergd aan de wedstrijd in Stadio Olimpico, uitgerekend de plaats waar Real Madrid in 2004 voor de laatste keer een duel in Italië won (0-3 tegen AS Roma). De Portugese stervoetballer was de avond ervoor boos weggelopen tijdens een persconferentie. De ijdele vedette kreeg naar zijn zin net iets te veel kritische vragen. Toen hij moest gaan uitleggen waarom hij de laatste maanden nauwelijks meer scoort in uitwedstrijden, stapte Ronaldo verontwaardigd op.

CR7

Een dag later liet 'CR7' zijn voeten spreken. In de beginfase van de tweede helft haalde hij krachtig uit. Via het been van AS Roma-aanvoerder Alessandro Florenzi viel de bal in het Italiaanse doel (0-1). Het was voor Ronaldo dit seizoen alweer zijn twaalfde treffer in de Champions League. Het CL-record staat al op naam van Ronaldo, die in het seizoen 2013-2014 liefst zeventien keer doel trof.

De voorsprong voor Real Madrid was niet onverdiend. De Spaanse ploeg had het meeste balbezit, maar dwong weinig uitgespeelde kansen af. In de eerste helft was alleen Marcelo dicht bij een treffer, na een fraai wippertje van Ronaldo. De Brazliaan schoot onstuimig voorlangs.

AS Roma, met Stephan El Shaarawy als gangmaker, moest het voornamelijk van slecht uitgespeelde counters hebben. Na het doelpunt van Ronaldo maakte de thuisploeg even serieus jacht op de gelijkmaker. William Vainqueur en Edin Dzeko lieten grote kansen liggen. Invaller Jesé Rodriguez tilde in de slotfase de stand naar 0-2 en mede daardoor beleefde Zinedine Zidane een geslaagd debuut als coach in de Champions League.

Gerelateerde artikelen