VOETBAL19 jan '16 14:53

ADO hoopt nu wel met Wang te vergaderen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag hoopt woensdag eindelijk te weten waar het aan toe is: komen de miljoenen van de Chinees Hui Wang wel of niet binnen? De topman van United Vansen wordt dan verwacht om een speciale aandeelhoudersvergadering bij te wonen.

ANP
ANP

Waar en wanneer de vergadering precies is, wordt angstvallig geheim gehouden.

ADO had in december graag al vergaderd met Wang, maar die liet de bijeenkomst toen schieten omdat hij de voorkeur gaf aan een voetbalcongres in eigen land. De verwachting is dat hij nu wel naar de vergadering komt, die mede op verzoek van de gemeente is bijeengeroepen. De gemeente Den Haag heeft een zogeheten gouden aandeel.

Directeur Jan Willem Wigt van de eredivisionist sprak vorige week op de nieuwjaarsreceptie de hoop uit dat alles alsnog in orde komt. ,,Het moet goed gaan komen. Er lopen gesprekken. We kunnen het oplossen en werken er hard aan'', zei hij toen. Wel werd duidelijk dat trainer Henk Fraser zeker niet op nieuwe spelers hoeft te rekenen.

Begroting

Het is niet zo dat ADO direct in de penarie zit als het beloofde geld, zo'n 3,7 miljoen euro, niet direct op de bankrekening staat bijgeschreven. ,,We hebben het geld nodig om de begroting voor volgend jaar sluitend te krijgen'', weet de woordvoerder van de Haagse eredivisionist. ADO zou een een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro hebben als Wang in gebreke blijft. Daardoor kan ADO in categorie 1 terechtkomen, waarin clubs zitten die onder curatele staan van de KNVB. Elke grote uitgave moet dan worden goedgekeurd door de bond.

Van een scenario zoals bij FC Twente, dat vanwege financieel wanbeleid zwaar is gestraft door de KNVB, zal zeker geen sprake zijn. ,,Dat is totaal niet met elkaar te vergelijken'', benadrukt de Haagse woordvoerder. ,,Twente had een schuld van zo'n 30 miljoen. Wij zijn achter de schermen al hard aan de slag met een plan-B. Het is ook niet zo dat we direct spelers hoeven te verkopen.''

De fans zijn inmiddels wel klaar met Wang, die sinds hij de club kocht stelselmatig achterblijft met betalingen. Supportersvereniging Haagsche Bluf had de Chinees al verzocht de club te verkopen als hij het beloofde geld niet voor 18 januari had gestort. Bij ADO zelf gaan ze er niet vanuit dat Wang de club nu al verlaat.

Gerelateerde artikelen