VOETBAL19 feb '16 17:40

FC Groningen moet puzzelen tegen AZ

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen moet een moeilijke puzzel oplossen voor de uitwedstrijd tegen AZ.

ANP
ANP

Van de Looi mist een aantal vaste krachten voor het bezoek aan Alkmaar. Hans Hateboer is geschorst, Bryan Linssen, Abel Tamata, Lorenzo Burnet, Mimoun Mahi en Dino Islamovic ontbreken vanwege blessures.

,,We hebben vooral problemen op de flanken, de spoeling is dun'', erkent Van de Looi. Vleugelspits Oussama Idrissi krijgt na een paar sterke invalbeurten een kans in de basis. Alexander Sörloth behoort wel tot de selectie, maar zal niet starten. De Noorse spits werd woensdag opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van zijn notenallergie. ,,Blijkbaar zat er iets van noten in de pastasaus'', zei Van de Looi. ,,Het was goed schrikken.'' Mede daardoor staat Danny Hoesen in Alkmaar in de spits.

Bij AZ mist trainer John van den Brom alleen de langdurig geblesseerde Fernando Lewis. De Alkmaarders, dit kalenderjaar nog ongeslagen, zijn dankzij een reeks overwinningen opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Gerelateerde artikelen