VOETBAL19 feb '16 22:02

SPO PEC rekent af met ADO Den Haag

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - PEC Zwolle heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal.

ANP
ANP

De ploeg versloeg ADO Den Haag in een matig duel met 2-0 en is daardoor nu negende. De achterstand op nummer drie Heracles Almelo bedraagt slechts drie punten. Bovendien werd de marge op nummer elf ADO vergroot naar vijf punten.

Beide ploegen traden in Den Haag aan met een zege op zak, maar dat bleek geen garantie voor nieuw succes. Beide ploegen speelden slordig, ongeïnspireerd en in een veel te laag tempo. ADO kwam er zo nu en dan nog wel eens gevaarlijk uit, maar de voortzetting was vaak te matig. Zo schoot Edouard Duplan naast na een foutje van Ouasim Bouy en kon de mee opgekomen linksback Aaron Meijers vrij in het strafschopgebied geen medespeler bereiken.

Aan de overkant liet PEC mogelijk nog minder zien. Het eerste schot op doel van de Zwollenaren was daarentegen wel direct raak. Rick Dekker kreeg de bal een minuut voor rust ineens voor de voeten en volleerde die knap via de onderkant van de lat binnen: 0-1. Voor de jonge middenvelder was het zijn eerste treffer op het hoogste niveau.

Dennis van der Heijden

Door die achterstand moest ADO na rust wel wat meer laten zien. Dat lukte echter zo moeizaam, dat het Haagse thuispubliek om de komst van Dennis van der Heijden begon te schreeuwen. De aanvaller scoorde vorige week bij zijn debuut direct twee keer voor ADO. Trainer Henk Fraser bracht het negentienjarige talent twintig minuten voor tijd in en de jongeling was bij het ingaan van het traditionele Haags kwartiertje zowaar dicht bij de gelijkmaker. Van der Heijden kopte op de lat, nadat Mike Havenaar al op doelman Mickey van der Hart was gestuit. De keeper pakte daarna ook nog de tweede poging van Van der Heijden.

Lars Veldwijk besliste het duel een kwartier later. De spits, die met een kopbal al dicht bij de 2-0 was, schoot vanaf de zijkant hard raak en stelde daarmee de zege voor PEC veilig.

Gerelateerde artikelen