VOETBAL19 feb '16 22:07

Koploper Sparta blijft winnen

Auteur: ANP Nieuws

VELSEN (ANP) - Sparta Rotterdam blijft winnen in de Jupiler League.

ANP
ANP

De koploper pakte vrijdag bij Telstar opnieuw de volle buit: 1-3. De Rotterdamse ploeg van trainer Alex Pastoor hield daardoor de marge van negen punten met de eerste achtervolger VVV-Venlo in stand. De Limburgers boekten een overtuigende zege bij Helmond Sport (1-4).

Sparta dankte de winst in Velsen aan doelpunten van Loris Brogno, topschutter Thomas Verhaar (zijn twintigste van het seizoen) en Ryan Sanusi. Tussendoor had Stefano Lilipaly de thuisclub even langszij gebracht.

Bij VVV ontbrak de zieke hoofdtrainer Maurice Steijn op de bank. Hij zag ongetwijfeld op televisie dat zijn ploeg in Helmond op achterstand kwam door Gillian Justiana. Robin Buwalda (twee doelpunten), Jonathan Opoku en topschutter Ralf Seuntjens met zijn 22e treffer van het seizoen bezorgden VVV alsnog de winst.

FC Eindhoven

FC Eindhoven, de kampioen van de derde periode, moest door een nederlaag bij FC Den Bosch (3-1) de derde plaats afstaan aan NAC Breda. De ploeg van de nieuwe trainer Wiljan Vloet dankte de winst op Eindhoven vooral aan twee doelpunten van Furghill Zeldenrust.

De toeschouwers in Breda beleefden een heerlijk 'Avondje NAC' tegen Fortuna Sittard. De wisselvallig presterende thuisclub rolde de sportief en financieel geplaagde Limburgers met 5-0 op. Divine Naah, Mats Seuntjens, Grad Damen, Danny Verbeek en debutant Enes Ünal maakten de doelpunten in het Rat Verlegh-stadion. NAC spoelde daarmee de kater weg die het had overgehouden aan de nederlaag maandag tegen FC Emmen (1-0). De Brabantse ploeg verspeelde door die nederlaag de derde periodetitel aan FC Eindhoven, nadat het ook al de tweede periodetitel op de valreep uit handen had gegeven.

Gerelateerde artikelen