VOETBAL20 jan '16 13:02

KNVB steekt ADO helpende hand toe

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse voetbalbond KNVB wil ADO Den Haag helpen om de financiële problemen de baas te blijven.

ANP
ANP

De club dreigt door uitblijven van toegezegde betalingen van eigenaar Hui Wang onder curatele van de bond te komen staan.

De clubleiding van ADO sprak woensdagochtend met Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. Die heeft aangegeven contact op te willen nemen met de Chinese voetbalbond om te bemiddelen. ,,We zullen vragen wat de beste manier is om uit deze impasse te komen'', zei hij bij Omroep West.

Volgens ADO was het gesprek vooral oriënterend en staat het los van gesprekken met de licentiecommissie. ,,Het was meer om te kijken waar de KNVB eventueel de helpende hand toe kan steken. Het gesprek was constructief en krijgt een vervolg'', zei een woordvoerder van de club. Die kon eveneens bevestigen dat Wang de aangekondigde aandeelhoudersvergadering van woensdag aan zich voorbij heeft laten gaan. De vergadering ging desondanks gewoon door.

Gemeente

De gemeente Den Haag blijft hopen dat Wang alsnog met geld over de brug komt. ,,We blijven werken aan een oplossing om ervoor te zorgen dat ADO uit de problemen komt'', laat een woordvoerster van wethouder Tom de Bruijn (onder meer Financiën) weten. Het is ,,uitgesloten'' dat de gemeente bijspringt. ,,Dat heeft de wethouder al vaker gezegd.''

Wang liet eind vorig jaar ook al een geplande aandeelhoudersvergadering van ADO schieten, omdat hij bij een voetbalcongres in eigen land was. De Chinees nam vorig jaar met zijn bedrijf United Vansen de club over, maar ADO Den Haag heeft daar nog weinig plezier van gehad. Wang laat zich zelden zien in Den Haag en laat vaak deadlines voor betalingen verlopen. Als het aan veel fans ligt, verkoopt de Chinees de club zo snel mogelijk weer.

Mocht ADO de miljoenen niet ontvangen, dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro. Als de begroting over komend seizoen niet rond komt, wordt de club waarschijnlijk door de licentiecommissie in categorie 1 geplaatst, waardoor elke grote uitgave door de bond moet worden goedgekeurd. ADO werkt achter de schermen aan een plan B.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen