VOETBAL20 feb '16 19:42

Wenger zet Arsenal op scherp

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Arsène Wenger beseft maar al te goed dat Arsenal dinsdag in de Champions League tegen FC Barcelona heel efficiënt zal moeten omspringen met de kansen die het krijgt.

EPA
EPA

De 'Gunners' beleefden wat dat betreft zaterdag een slechte 'generale' in de FA Cup tegen Hull City. Arsenal bleef voor eigen publiek steken op 0-0 en moet daarom op herhaling.

,,We moeten veel effectiever zijn'', mopperde Wenger. ,,Vandaag hadden we liefst 70 procent balbezit, dat zal dinsdag niet zo zijn. We moeten dan met minder balbezit veel beter omspringen.'' Wenger hield de verkouden Mesut Özil en Aaron Ramsey aan de kant. ,,Ze hebben dit seizoen al veel wedstrijden gespeeld. Als ik ze even rust kan geven, doe ik dat. Dinsdag doen ze gewoon mee.''

Op papier staat Arsenal voor een bijna onmogelijke opdracht tegen Barcelona, de titelverdediger in de Champions League die opnieuw de grote favoriet is. ,,Maar natuurlijk willen we ze dolgraag verslaan. Daarom ga ik nu snel naar huis, dan kan ik Barcelona op tv zien.'' Wenger zag thuis hoe de Catalanen een moeizame zege boekten bij Las Palmas (1-2).

Gerelateerde artikelen