VOETBAL20 feb '16 20:26

AZ verslaat ook FC Groningen: 4-1

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - Het succes van AZ houdt maar aan.

ANP
ANP

De Alkmaarse club won zaterdag voor de zevende keer op rij in de eredivisie. FC Groningen was in het kletsnatte AFAS-stadion het volgende slachtoffer van de soepel draaiende machine van trainer John van den Brom. Door de thuiszege van 4-1 klom AZ zelfs over Heracles Almelo heen naar de derde plaats.

Van den Brom zei voor de wedstrijd dat het vooral zijn taak is zijn spelers scherp te houden. Vooralsnog lukt hem dat heel behoorlijk, want ook tegen Groningen was de ploeg vanaf het beginsignaal gretig en alert.

De noorderlingen begonnen weliswaar ook met bravoure, maar het was AZ dat al vroeg de druk opvoerde en in de 24e minuut op voorsprong kwam door zijn trefzekere spits Vincent Janssen. De topschutter reageerde alert bij een hoekschop. Janssen schoot de bal hard in het net nadat keeper Sergio Padt van Groningen de bal niet klemvast had en liet vallen. Het was zijn vijftiende competitietreffer.

Vlaar

Even later maakte Ron Vlaar er 2-0 van. Ook de verdediger pikte de bal op na een hoekschop en schoot vanuit de draai raak. Het was Vlaars eerste doelpunt in de eredivisie sinds februari 2011. Toen scoorde hij namens Feyenoord tegen Groningen.

Het had voor rust al 4-0 kunnen staan, maar de Noor Markus Henriksen miste een strafschop en een doelpunt van Janssen werd kort daarna afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust leverde de eerste vlotte aanval van AZ meteen de 3-0 op. Dabney dos Santos gaf een steekbal op Ridgeciano Haps, die loepzuiver voorbij doelman Padt mikte. Groningen kreeg vrijwel meteen daarna de kans iets terug te doen toen Michael de Leeuw een strafschop versierde. Hij verzilverde die penalty zelf. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kreeg even nieuw elan, maar Henriksen maakte met de vierde treffer voor AZ een einde aan alle hoop bij de bezoekers.

Gerelateerde artikelen