VOETBAL20 feb '16 21:43

PSV wint topper van Heracles

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Met in het vooruitzicht de veelbesproken achtste finale in de Champions League tegen Atlético Madrid heeft PSV zaterdag in de spannende strijd om de landstitel geen fouten gemaakt.

ANP
ANP

De ploeg van Phillip Cocu had in het Philips Stadion geen kind aan Heracles (2-0) en boekte de achtste competitiezege op rij.

PSV was vooraf gewaarschuwd voor de ploeg uit Almelo, die na 23 speelronden de derde plaats in de eredivisie bezette. De formatie van trainer Cocu verloor dit seizoen pas één keer in de competitie en dat was in september uit bij Heracles (2-1).

Net als vijf maanden geleden in Almelo kwam PSV binnen een paar minuten op voorsprong. Een atypische aanval, opgezet door de voorhoedespelers Jürgen Locadia en Luuk de Jong, werd na een assist van Jetro Willems koel afgerond door middenvelder Davy Pröpper.

Offensief

PSV bleef na de vroege voorsprong offensief spelen en druk zetten, met een hoofdrol voor Willems. Heracles komt buiten Almelo aan winnen noch aan scoren toe en kon ook in Eindhoven niet imponeren. Enkele schoten van afstand misten kracht en scherpte. In de jacht op een ruimere marge schoot scheidsrechter Danny Makkelie de thuisploeg kort voor rust te hulp, door een penalty te geven omdat hij meende dat Jeffrey Bruma in het strafschopgebied werd vastgehouden door Wout Weghorst tijdens een hoekschop.

Na een dramatische reeks met acht missers uit twaalf strafschoppen schreeuwde het Eindhovense publiek om doelman Jeroen Zoet als penaltynemer. Aanvoerder Luuk de Jong wees echter Gastón Pereiro aan voor deze klus en de Uruguayaan slaagde wel vanaf elf meter.

Gas terug

Met een veilige marge en de naderende Europese confrontatie met Atlético Madrid op het programma, nam PSV in de tweede helft gas terug zonder in de problemen te komen. De thuisploeg kreeg nog enkele grote kansen, maar die werden niet benut.

Heracles is door de nederlaag op de ranglijst voorbijgestreefd door AZ en staat nu op de vierde plaats.

Gerelateerde artikelen