VOETBAL20 feb '16 21:43

Heerenveen speelt gelijk tegen NEC

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Mitchell Te Vrede veranderde in de slotfase van het thuisduel van sc Heerenveen tegen NEC van held in schlemiel.

ANP
ANP

De invaller versierde in de slotfase bij een gelijke stand (1-1) een strafschop en belastte zichzelf met het buitenkansje. Doelman Brad Jones van de bezoekers stopte de penalty echter, waardoor het duel onbeslist eindigde.

Het gelijke spel van NEC was niet alleen het succes van keeper Jones. Trainer Ernest Faber maakt inmiddels geen deel meer uit van het technische hart van de Nijmeegse club. Hij bewees wel waarom FC Groningen hem graag als opvolger van Erwin van de Looi ziet komen.

Heerenveen heerste in de openingsfase en mocht zich aanrekenen dat het niet verder was gekomen dan de openingstreffer van Henk Veerman. De thuisclub verloor de controle nadat Faber vlak voor rust Marcel Appiah voor Joey Sleegers wisselde. Na die wissel was NEC plotseling de bovenliggende partij en kwam het uitgerekend door diezelfde Sleegers op gelijke hoogte. De invaller scoorde op aangeven van Christian Santos, die ongewild de inzet was van het meningsverschil tussen Faber en de clubleiding.

Invalbeurt

De Venezolaan dreigt Nijmegen in de zomer transfervrij te verlaten. Uit onvrede daarover wilde de directie van NEC de topscorer twee weken geleden tegen De Graafschap niet laten spelen. Faber gehoorzaamde maar gedeeltelijk. Hij liet Santos buiten zijn basisformatie maar liet hem wel invallen. Sindsdien maakt de coach geen deel meer uit van het technisch hart van NEC.

Heerenveen herstelde zich een beetje na de gelijkmaker van NEC. Rens van Eijden liet zich in de 85e minuut verleiden tot een overtreding op Te Vrede. Dat kostte hem een tweede gele kaarte en een strafschop die Te Vrede jammerlijk miste.

Gerelateerde artikelen