VOETBAL21 feb '16 14:30

De Graafschap pakt punt tegen Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap heeft zondag een punt overgehouden aan het duel met Vitesse, al had er meer ingezeten in het Gelderse onderonsje.

ANP
ANP

Twee goals van Vincent Vermeij leken genoeg voor de winst in Doetinchem, maar twee afstandsschoten kostten De Graafschap dure punten in strijd tegen degradatie.

Waar De Graafschap in de eerste seizoenshelft vaak heel matig speelde, konden de fans zondag genieten van een aanvallend, ijverig en bij vlagen prima spelende ploeg. Maar winnen blijkt een ander verhaal. Weliswaar kroop degradatiekandidaat De Graafschap een puntje weg bij hekkensluiter Cambuur, maar de aansluiting met de rest van de eredivisie vraagt om de volle mep.

Tegen Vitesse zaten die drie punten er zeker in. Het team uit Arnhem kwam niet in zijn spel en moest met afstandsschoten van zich af bijten. Dat lukte na een ruim kwartier, toen Marvelous Nakamba vrij aanlegde en van 25 meter scoorde.

Hakje

Kort voor rust maakte Vermeij gelijk toen de defensie van Vitesse de bal niet goed wegwerkte na een voorzet van Andrew Driver. Diezelfde Driver leverde in de tweede minuut na rust opnieuw een prima voorzet af na een hakje van Youssef El Jebli. De bal kwam ditmaal wel meteen aan bij Vermeij, die zijn tweede treffer binnen gleed.

Ook daarna bleef De Graafschap aanvallen, maar de treffer viel aan de andere kant. Lewis Baker klopte met nog krap tien minuten te gaan keeper Hidde Jurjus opnieuw van buiten het strafschopgebied. Het slotoffensief van de 'Superboeren’ mocht, ook na de rode kaart voor Vitesse-verdediger Kosuke Ota (twee keer geel), niet baten.

Gerelateerde artikelen