VOETBAL22 jan '16 16:38

Eisenga benoemd tot directeur Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Luuc Eisenga kan aan de slag als de nieuwe algemeen directeur van sc Heerenveen.

ANP
ANP

De ondernemingsraad van de Friese club is akkoord met zijn benoeming. Die kan nu snel gaan plaatsvinden, aldus de club vrijdag.

Eisenga werd begin december al voorgedragen als algemeen directeur in Heerenveen. Die voordracht volgde op een interne machtsstrijd, die uiteindelijk het hele bestuur deed besluiten om op te stappen. De laatste bestuurder die het voor gezien hield was voorzitter Jelko van der Wiel, over wie eerder al het verhaal ging dat hij was ontslagen. Het tekende de verziekte werksfeer bij de Friese club. Kort voor het vertrek van Van der Wiel was ook Anne Hettinga, voorzitter van het stichtingsbestuur, afgehaakt omdat hij bedreigd werd door een deel van de Friese aanhang.

Met de komst van Eisenga verandert de bestuursvorm bij de Friese eredivisionist. De nieuwe directeur zal een managementteam voorzitten dat bestaat uit drie man: voetbalzaken (Hans Vonk), commercie (nog te benoemen) en financiën (Danny Steenstra). Daar heeft de 43-jarige Eisenga de afgelopen tijd over gepraat met de ondernemingsraad en die is klaarblijkelijk tevreden.

Extern adviseur Chris Woerts gaat de komende tijd de aanstaand nieuwe directeur ondersteunen op commercieel gebied. Daarna wordt een nieuwe commercieel manager aangesteld. Daarop kan ook een nieuwe raad van commissarissen worden opgezet, die de directie zal controleren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen