VOETBAL22 jan '16 22:18

NEC pakt punt bij FC Groningen

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - NEC blijft uitstekend presteren in de eredivisie.

ANP
ANP

De gepromoveerde ploeg uit Nijmegen pakte vrijdag in een kletsnat stadion Euroborg in een saai duel een punt bij FC Groningen (0-0) en houdt daarmee de vijfde plaats op de ranglijst vast. Groningen blijft negende.

Bij NEC maakte aanwinst Dario Dumic direct zijn debuut. De Deen, met Bosnische roots, is in de Nijmeegse defensie de opvolger van de naar Dinamo Moskou vertrokken aanvoerder Rens van Eijden. Voor aanvaller Christian Santos was het misschien wel zijn laatste wedstrijd voor de ploeg van trainer Ernest Faber. De international van Venezuela mag voor een gelimiteerd bedrag weg en heeft dankzij een uitstekende eerste seizoenshelft volop keuze uit geïnteresseerde clubs.

Groningen had na de zware thuisnederlaag tegen FC Utrecht van vorige week (1-4) iets goed te maken. Zeker voor rust slaagde de equipe van trainer Erwin van de Looi daar amper in. De thuisploeg had weliswaar veel de bal, maar dook amper op voor het doel van Brad Jones. Dat deden de gasten wat vaker. Het leverde onder meer twee fraaie pogingen op van middenvelders Navarone Foor en Janio Bikel. Foor probeerde doelman Sergio Padt met een lob te passeren, maar die tikte de bal over. Bikel raakte na een half uur van grote afstand de paal.

Na de rust werd het duel er niet bepaald fraaier op, al beet Groningen iets feller van zich af. Het leverde onder meer twee schoten van invaller Oussama Idrissi en een kopbal en een lob van Michael de Leeuw op. Geen van die pogingen maakte echter indruk op Jones. NEC was in blessuretijd via Anthony Limbombe nog erg dicht bij de winnende treffer, maar een tweede thuisnederlaag op rij bleef Groningen bespaard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen