VOETBAL23 jan '16 10:20

El Hamdaoui per direct naar Qatar

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - Mounir El Hamdaoui verlaat AZ alweer.

ANP
ANP

De 31-jarige aanvaller, die in oktober nog een contract ondertekende bij de Alkmaarders tot medio 2016, vertrekt per direct naar Umm Salal SC. Deze club uit Qatar is bereid de afkoopsom te betalen voor de speler. El Hamdoui ontbreekt zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij ondergaat zaterdag de medische keuring bij de Qatarese club.

El Hamdaoui speelde van 2007 tot en met 2010 ook al voor AZ. Daarna vertrok de spits naar Ajax, waar hij een moeizame relatie onderhield met trainer Frank de Boer. El Hamdaoui kon de afgelopen drie jaar niet overtuigen bij Fiorentina en Malaga. Hij slaagde er afgelopen zomer niet in een club te vinden en kreeg bij AZ een tweede kans.

In zijn nieuwe contract bij AZ werd afgesproken dat El Hamdaoui voor een bepaald bedrag in de winterstop mocht vertrekken. ,,Ik ben er doodziek van’’, zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ in het Noordhollands Dagblad. ,,Die afspraak stond en daar maakt El Hamdaoui nu gebruik van. Dus ik kan hem niks verwijten, maar ik ben er absoluut niet blij mee. Ik had er ook totaal geen rekening mee gehouden.’’

El Hamdaoui zou zondag in de basis staan tegen Feyenoord. ,,Er is vrijdag contact opgenomen door die club. Het is heel snel gegaan. Dit was zo’n goede aanbieding dat hij hem niet kon weigeren, zei Mounir. Dat snap ik ook wel, ook gezien zijn leeftijd’’, aldus Huiberts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen