VOETBAL23 jan '16 20:28

Heracles terug op vierde plaats

Auteur: ANP Nieuws

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft de kansloze nederlaag van vorige week bij buurman FC Twente zaterdagavond in de vergetelheid gedrukt met een zege op De Graafschap: 2-1.

ANP
ANP

Brahim Darri en Thomas Bruns scoorden voor de thuisclub, Andrew Driver deed pas laat iets terug. Van goed voetbal was geen sprake in het Polman-stadion, maar met 33 punten en opnieuw de vierde plaats in de eredivisie zingt de aanhang van een bescheiden club ook bij een slechte wedstrijd dankbaar.

De Almeloërs openden hoopgevend en kregen al vroeg gelegenheid op voorsprong te komen. Wout Weghorst schampte de bal na een puike voorzet van Mark-Jan Fledderus met het hoofd, de herkansing voor rechtsbuiten Peter van Ooijen eindigde door gebrek aan overtuiging met links in het zijnet. Iliass Bel Hassani schoot na een ingestudeerde hoekschop hoog over.

Balverlies

Na een kwartier namen de Doetinchemmers, offensief aangejaagd door Bryan Smeets, het initiatief over. Dat werd De Graafschap gemakkelijk gemaakt door het vele balverlies en het gebrek aan ideeën bij Heracles. Karim Tarfi (paal) en Smeets zelf (lat) waren het dichtst bij succes. Uit het niets werd het toch ineens 1-0 door Darri, met een welgemikt schot buiten bereik van doelman Hidde Jurjus.

Heracles voetbalde na rust meer vooruit, maar alleen de passes achteruit kwamen aan. De Graafschap deed er niet zijn voordeel mee. Sterker, de 'Superboeren' konden geen enkel bewijs leveren dat de laatste plaats op de ranglijst op pech en toeval berust.

Toch maakte Ted van de Pavert bijna gelijk. Hij kopte, na de meeverdedigende Weghorst omver te hebben getrokken, via de grond tegen de kruising. Nadat Darri had nagelaten knap voorbereidend werk van Bel Hassani af te ronden, besliste Bruns het duel met een fraaie vrije trap. De aansluitingstreffer van Driver kwam te laat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen