VOETBAL23 jan '16 21:45

Ajax heeft weer aan één doelpunt genoeg

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Een oerdegelijk Ajax heeft zaterdag ook de tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen.

EPA
EPA

Subtopper Vitesse, dat maar niet van een topclub weet te winnen, werd in de Amsterdam ArenA met 1-0 geklopt.

Net als vorige week tegen ADO Den Haag (eveneens 1-0-winst) en in de laatste wedstrijden voor de winterstop had de ploeg van trainer Frank de Boer moeite om kansen te creëren. Achterin gaf Ajax daarentegen ook weinig weg tegen Vitesse. Tegenvaller voor Ajax was wel het snelle uitvallen van rechtsback Kenny Tete, die met een onderbeenblessure naar de kant moest.

Uitgerekend Riechedly Bazoer zette Ajax al na 25 seconden op voorsprong. De middenvelder was afgelopen week de meest besproken voetballer van de eredivisie, nadat hij in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag het mikpunt was van discriminerende spreekkoren. Bazoer stond op de juist plek om de bal binnen te tikken, nadat doelman Eloy Room die had moeten lossen.

Scandeerden

Volgens bekend Amsterdams gebruik scandeerden de fans direct om de tien, maar die kwamen er bij lange na niet. Zowel Ajax als Vitesse had grote moeite om het spel naar zich toe te trekken. Wat volgde was een lauwe eerste helft, waarin de in de basis teruggekeerde Anwar El Ghazi nog het dichtst bij een doelpunt was. De rechterspits, die de voorkeur kreeg boven Viktor Fischer, zag hoe zijn afstandsschot net naast werd getikt.

Ook na rust hielden beide ploegen elkaar bij de keel zonder door te pakken. Zowel Room als Ajaxkeeper Jasper Cillessen werden amper op de proef gesteld, al was Room vlak na de hervatting wel op zijn post toen Amin Younes vanaf de zijkant voor zijn doel opdook. Het schot van de Duitser, die de laatste duels erg trefzeker is, ging recht op de Vitessegoalie af. Room had in het slot ook goed het oog op een schot van El Ghazi, waardoor zijn vroege fout beslissend bleek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen