VOETBAL24 jan '16 14:57

Feyenoord kan titel vergeten na nederlaag

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - De kans op de titel was al minimaal, maar na de forse nederlaag zondag bij AZ (4-2) kan Feyenoord de kampioensaspiraties definitief overboord zetten.

ANP
ANP

De Coolsingel kan alleen nog worden bereikt als de Rotterdamse club dit seizoen de beker wint. Grote man in Alkmaar was Vincent Janssen. De spits van AZ, ooit in de jeugd weggestuurd bij Feyenoord, maakte maar liefst drie doelpunten.

AZ begon goed. Markus Henriksen kwam bij een voorzet een teenlengte tekort om de score te openen. Na dik tien minuten was het aan de andere kant wel raak. Tonny Vilhena wurmde zich langs enkele AZ-verdedigers, waarna Michiel Kramer met een beetje hulp van Ridgeciano Haps de bal achter doelman Sergio Rochet kon tikken.

Dezelfde Haps maakte dat ongelukkige moment even later goed. Hij brak op links door, waarna Henriksen na een mooie kapbeweging de gelijkmaker binnen kon schieten. Kort daarna kwam AZ zelfs op voorsprong. Miquel Nelom verspeelde onnodig de bal en spits Janssen werkte de voorzet van Alireza Jahanbakhsh onberispelijk achter doelman Kenneth Vermeer: 2-1.

Tien treffers

In het enerverende duel verzuimde AZ kort voor de rust verder afstand te nemen van Feyenoord. Dabney dos Santos strandde bij een razendsnel uitgevoerde counter op Vermeer. Kort na de rust verdubbelde AZ alsnog de marge tot twee doelpunten. Een wonderschone treffer van Janssen, die de bal met dodelijke precisie achter Vermeer krulde. Nog geen drie minuten later was het duel definitief beslist. Opnieuw kwam het doelpunt van de voet van Janssen, die daarmee in de competitie zijn productie opschroefde tot tien treffers.

Het vooral defensief kwetsbare Feyenoord bleef proberen de achterstand te verkleinen. Een kwartier voor tijd deed Vilhena met een fraai doelpunt iets terug, al was die slechts van statistische waarde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen