VOETBAL24 jan '16 16:30

PSV niet in de problemen tegen FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Met drie assists heeft de Mexicaanse uitblinker Andrés Guardado PSV zondag naar de zege geleid tegen FC Twente.

ANP
ANP

Het duel in het Philips Stadion eindigde in 4-2. PSV blijft door de zege in het spoor van eredivisiekoploper Ajax.

PSV kreeg zondag een geplaagde tegenstander op bezoek. De landskampioen van 2010 is weggezakt in de eredivisie en moet zelfs vrezen voor nacompetitievoetbal. De club dreigt in de huidige transferperiode bovendien topscorer en uitblinker Hakim Ziyech, maar ook Renato Tapia kwijt te raken. Trainer René Hake is nog naarstig op zoek naar een extra spits maar de mogelijkheden zijn door financiële perikelen beperkt.

De bezoekers begonnen ondanks al het onheil uitstekend aan het duel in het Philips Stadion. Hake bracht hetzelfde elftal op de been dat een week geleden Heracles met ruime cijfers versloeg (4-0). Jari Oosterwijk zorgde zelfs al binnen acht minuten voor een voorsprong. De spits die onder druk staat omdat hij amper scoort, kopte een voorzet van Chinedu Ede door, in de verre hoek van het PSV-doel.

Standaardsituaties

De Mexicaanse tandem Andrés Guardado en Héctor Moreno stelde daarna snel orde op zaken uit twee standaardsituaties. Moreno maakte de gelijkmaker door een vrije trap van zijn landgenoot strak binnen te koppen. Twee minuten later kopte de verdediger wederom raak uit een hoekschop. Guardado was als aangever ook betrokken bij de derde PSV-treffer. Van eigen helft stuurde hij Luciano Narsingh alleen de diepte in. De snelle aanvaller bleef koel en scoorde.

Twintig minuten voor het eind van de wedstrijd bracht Ede de spanning terug. Bij PSV vierde Jetro Willems na lange blessureleed zijn terugkeer. De linksback met de fluwelen voorzet speelde dit seizoen nog geen wedstrijd in de hoofdmacht en mocht een kwartier voor tijd invallen. Florian Jozefzoon die tegelijk met hem inviel was direct trefzeker en zorgde voor de opluchting in het Philips Stadion: 4-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen