VOETBAL24 jan '16 16:33

Boymans redt Utrecht tegen PEC

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Invaller Ruud Boymans heeft FC Utrecht zondag aan een thuiszege op PEC Zwolle geholpen.

ANP
ANP

De spits maakte in de slotfase het enige doelpunt (1-0) en schonk zijn ploeg daarmee een dikverdiende overwinning. PEC Zwolle had namelijk weinig in te brengen in stadion Galgenwaard.

Utrecht had van meet af aan het beste van het spel. Dat leverde in de eerste helft een aantal aardige kansen op, onder meer voor spits Sébastien Haller. Van de Fransman is nog altijd onzeker of hij ook in februari actief is in de Galgenwaard. De aanvaller wordt door verschillende clubs begeerd en kan zomaar in de laatste week van de winterse transferperiode nog van club wisselen.

Yassin Ayoub was eveneens dicht bij een doelpunt. De middenvelder schoot de bal uit de draai hard en fraai op doel, maar vond PEC-keeper Mickey van der Hart op zijn weg. De huurling van Ajax zat er in de eerste helft sowieso vaak goed bij. Aan de overkant had PEC weinig in te brengen. Spits Lars Veldwijk, opgeleid bij FC Utrecht, kwam op het gladde veld amper in het spel voor.

Strijdlust

Ook na rust was het vooral wachten op een Utrechts doelpunt en opnieuw was Haller enkele keren dichtbij die treffer. Het overwicht van de thuisploeg zinde PEC-coach Ron Jans geenszins. De trainer haalde na een uur spelen Kingsley Ehizibue en Stef Nijland naar de kant. Met hun vervangers Wouter Marinus en Sheraldo Becker in de ploeg toonde PEC in ieder geval iets meer strijdlust, maar een treffer zat er niet in.

Die viel uiteindelijk wel aan de overkant. Het inbrengen van Boymans, samen met Nacer Barazite in het veld gekomen, bleek een gouden wissel. De spits zette zijn kale hoofd enkele minuten voor tijd tegen een vrije trap en klopte Van der Hart. Die kopbal leverde Utrecht naast de zege ook de vijfde plaats op de ranglijst op. PEC is achtste.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen