VOETBAL24 jan '16 18:53

Havenaar bezorgt ADO winst op Cambuur

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Mike Havenaar heeft ADO Den Haag zondag aan een overwinning op SC Cambuur geholpen.

ANP
ANP

De Japanse spits draaide na rust met twee doelpunten in amper vier minuten tijd hoogstpersoonlijk een achterstand om: 2-1. Sander van de Streek had Cambuur al vroeg aan de leiding gebracht.

ADO Den Haag klom door de vijfde overwinning van het seizoen, de tweede pas in eigen stadion, naar de elfde plaats in de eredivisie met 23 punten uit negentien wedstrijden. Cambuur blijft voorlaatste met dertien punten, vijf meer dan hekkensluiter De Graafschap.

Trainer Henk Fraser en zijn ploeg konden de sportieve opsteker goed gebruiken in deze roerige tijden. De spelers kregen afgelopen week te horen dat ze komende maand mogelijk geen salaris ontvangen. Door het uitblijven van de beloofde betalingen van de Chinese eigenaar Hui Wang zit de club in grote financiële zorgen. Bovendien brachten supporters van ADO hun club vorige week in diskrediet door oerwoudgeluiden te maken tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax.

Brigade

Fraser zag tegen Cambuur hoe zijn ploeg tijdens een zwakke eerste helft al na veertien minuten op achterstand kwam door Van de Streek. De middenvelder sneed na een combinatie met Bartholomew Ogbeche door de ADO-defensie en prikte de bal langs doelman Martin Hansen.

Na rust kwam ADO heel anders uit de kleedkamer. Met een wissel en aangepaste speelwijze trok de geel-groene brigade de wedstrijd naar zich toe. Havenaar draaide tussen de 53e en 56e minuut met twee doelpunten de achterstand om in een voorsprong. Eerst kopte de Japanse spits een voorzet van Wilfried Kanon binnen, daarna sloeg hij in de rebound toe nadat Edouard Duplan de paal had geraakt.

Cambuur drong in de slotfase aan, maar wist doelman Hansen niet te passeren. Daardoor kon ADO de tweede thuiszege van dit seizoen vieren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen