VOETBAL7 mrt '16 17:11

FC Groningen bevestigt komst Faber

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - Trainer Ernest Faber verlaat aan het einde van het seizoen NEC voor FC Groningen.

ANP
ANP

Hij wordt dinsdag bij zijn nieuwe club gepresenteerd. Dat maakte FC Groningen maandag bekend op de eigen website.

De 44-jarige Faber wordt bij FC Groningen de opvolger van Erwin van de Looi, die eind januari van dit jaar liet weten dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. FC Groningen maakt dinsdag waarschijnlijk bekend voor hoeveel jaar Faber gaat tekenen. Dan zal ook duidelijk worden of de club een afkoopsom moet betalen. Faber staat tot aan het einde van het volgende seizoen bij NEC onder contract.

Faber presteert uitstekend met NEC in zijn eerste jaar als hoofdtrainer. De club, vorig seizoen nog actief in de Jupiler League, staat op dit moment zevende in de eredivisie. Faber botste na de winterstop echter hard met de clubleiding. De Brabander gaf in eerste instantie gehoor aan het verzoek clubtopscorer Christian Santos niet meer op te stellen. De spits wil zijn aflopende contract niet verlengen en dreigt NEC transfervrij te verlaten. Faber deed echter al snel weer een beroep op Santos. Dat leidde tot een conflict met de beleidsmakers bij NEC. Faber maakt sindsdien ook geen deel meer uit van het zogenoemde technische hart van de club uit Nijmegen.

Europees voetbal

NEC en FC Groningen hopen zich dit seizoen allebei via de play-offs voor Europees voetbal te plaatsen. Faber was eerder hoofdcoach van Eindhoven en assistent-trainer bij PSV en het Nederlands elftal, onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen