VOETBAL7 mrt '16 18:39

Zidane wil Ronaldo niet kwijt

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Trainer Zinédine Zidane heeft weinig begrip voor de supporters van Real Madrid die Cristiano Ronaldo soms uitfluiten.

EPA
EPA

,,Willen zij dat hij verkocht wordt?'', stelde de Fransman maandag. ,,Nou, ik niet. En ik ben de trainer.''

Ronaldo scoorde zaterdag maar liefst vier keer in het competitieduel met Celta de Vigo (7-1). De Portugees kan Real echter niet in de titelrace met koploper FC Barcelona houden. Na de nederlaag van vorige week tegen Atlético Madrid (0-1) stelde een teleurgestelde Ronaldo dat Real beter zou presteren als alle spelers zo goed als hij zouden zijn. Hij trok die uitspraak snel in. ,,Ik bedoelde in fysiek opzicht'', stelde hij. ,,Ik ben verkeerd begrepen.''

Veel supporters van Real vonden Ronaldo oncollegiaal. Zij beschuldigden de vedette ervan een vertrek te forceren. Real verdedigt dinsdag voor eigen publiek een voorsprong van 2-0 op AS Roma in de achtste finales van de Champions League. Zidane hoopt dat zijn spelers niet denken dat ze al in de kwartfinale staan. ,,We moeten volledig gefocust zijn en hebben nog niet gewonnen. Ik ben zelf speler geweest en als de focus ontbreekt, kan je zomaar uitgeschakeld worden'', waarschuwde hij.

Real Madrid kan weer beschikken over Gareth Bale, Marcelo en Raphaël Varane. Voor Karim Benzema komt de return met AS Roma waarschijnlijk te vroeg. Bij de bezoekers uit Italië ontbreekt Kevin Strootman, die heeft afgerekend met een langdurige knieblessure. Roma heeft hem niet ingeschreven voor de Champions League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen