VOETBAL9 mrt '16 20:01Aangepast op 15 mrt '16 17:40

Benfica ontsnapt tegen Zenit

Auteur: ANP Nieuws

SINT-PETERSBURG (ANP) - Benfica heeft woensdagavond de kwartfinales van de Champions League bereikt na een geflatteerde overwinning bij Zenit St.

EPA
EPA

Petersburg (1-2). Ook het eerste duel in Lissabon drie weken geleden werd gewonnen door de Portugezen (1-0).

Zenit moest voor eigen publiek op zoek naar een treffer en had het meeste balbezit. De meeste kansen waren voor rust echter nog voor Benfica. De thuisploeg voerde de druk in de tweede helft nog verder op en werd een paar keer gevaarlijk, onder andere via invaller Igor Smolnikov. De bevrijdende treffer voor de Russen viel in de 69e minuut toen de Braziliaanse vedette Hulk een voorzet van Joeri Zjirkov binnenkopte. Na de treffer maakte Zenit de meeste aanspraak op de overwinning. Zjirkov was zelf dicht bij een doelpunt na een solo door het doelgebied van de tegenstander maar zijn opmars werd gestuit door de uitblinkende Braziliaanse doelman Ederson Santana.

De bezoekers haalden de volle buit in de slotfase binnen na een zondagsschot van de Mexicaanse invaller Raúl Jiménez dat door keeper Joeri Lodigin tegen de lat werd getikt maar in de rebound werd afgerond door Nicolás Gaitán. In de laatste seconde van de wedstrijd bezorgde Anderson Talisca zijn ploeg de geflatteerde zege.

Benfica reikte vier jaar geleden voor het laatst tot in de kwartfinale van de Champions League en ook toen werd Zenit in de achtste finale verslagen. Verder dan de laatste acht kwam de legendarische Portugese voetbalclub nog nooit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen