VOETBAL9 mrt '16 22:38Aangepast op 15 mrt '16 17:51

Paris SG opnieuw te sterk voor Chelsea

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Guus Hiddink heeft woensdagavond in Londen als trainer van Chelsea afscheid genomen van de Champions League.

EPA
EPA

De 69-jarige coach moest met de Engelse kampioen opnieuw zijn meerdere erkennen in Paris Saint-Germain. De Franse kampioen, met Gregory van der Wiel als late invaller, won in een enerverende wedstrijd met 1-2, na 2-1 eerder in Parijs. Vorig seizoen werd Chelsea in de achtste finales eveneens uitgeschakeld door Paris SG.

De kans is klein dat de scheidende Hiddink na zijn interim-periode op Stamford Bridge ooit nog terugkeert op het kampioenenbal. Chelsea, momenteel tiende in de Premier League, zal waarschijnlijk op z'n vroegst pas in 2017 weer actief zijn in de Champions League.

De thuisploeg begon dramatisch aan de bij vlagen grimmige kraker. De Engelse defensie rammelde aan alle kanten. Met name de dartele Angel Di Maria had in de openingsfase vrij spel. In de zesde minuut wist Branislav Ivanovic in de doelmond nog net een treffer van de Argentijnse international te voorkomen.

Zlatan

Ook van aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic ging bij Paris SG veel dreiging uit. De Zweedse vedette stond echter een paar keer onnodig buitenspel. ,,Zlatan, je neus staat buitenspel'', zongen de fans van Chelsea hatelijk. Ibrahimovic, die vorig seizoen in Londen al in de eerste helft rood kreeg van Björn Kuipers, nam in de zestiende minuut op sportieve wijze wraak. Uit zijn afgemeten voorzet kwam Adrien Rabiot simpel tot scoren, 0-1.

Chelsea wankelde, maar brak niet. Op basis van vechtlust en goed voetbal vanuit de middenlinie werd Paris SG op eigen helft vastgezet. Costa maakte in de 27e minuut gelijk met een doeltreffend schot na een fraaie aanval, 1-1. De Spaanse spits, die onder Hiddink helemaal is opgebloeid, koesterde evenals de nodige revanchegevoelens nadat hij onlangs door het officiële Twitter-account van Paris SG een ,,bedrieger'' was genoemd.

Na de rust hield de Duitse keeper Kevin Trapp de Franse ploeg overeind. Uit een ragfijne aanval, met Di Maria als aangever, maakte Ibrahimovic in de 67e minuut de kostbare tweede treffer (1-2). Die klap kwamen Chelsea en Hiddink niet meer te boven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen