VOETBAL10 mrt '16 10:24

Hui Wang meldt zich eindelijk in Den Haag

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Chinese eigenaar Hui Wang van ADO Den Haag heeft zich donderdag eindelijk gemeld in de Hofstad.

ANP
ANP

De Chinees arriveerde kort na 10 uur bij het Kyocera-stadion, waar hij werd opgewacht door algemeen directeur Jan-Willem Wigt van ADO Den Haag. De twee omhelsden elkaar vriendelijk toen Wang, in gezelschap van zijn zoon Terry, uit de auto stapte. De Chinese eigenaar is in Den Haag voor een gesprek met de directie en aansluitende aandeelhoudersvergadering.

De leiding van ADO Den Haag wachtte de afgelopen maanden een paar keer tevergeefs op de komst van Wang. De Chinees, die via zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder van de club is, meldde zich eind vorig jaar af voor een aandeelhoudersvergadering en liet in januari weer een vergadering aan zich voorbij gaan. Vanwege het uitblijven van beloofde betalingen uit China dreigde een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro voor ADO.

Ramkoers

Eind februari vond ADO alsnog een oplossing voor het financiële tekort, waardoor de club het seizoen met een sluitende begroting kan afmaken. De ploeg uit Den Haag voorkwam daarmee dat het onder curatele zou blijven staan van de KNVB.

ADO lag op ramkoers met Hui Wang, die niet gediend was van de harde woorden van de directie. Beide partijen lijken elkaar nu echter toch weer te hebben gevonden, met de langverwachte komst van Wang naar Den Haag als resultaat. Bij het overleg donderdag in het stadion schoof ook de Haagse wethouder Tom de Bruijn aan.

Hui Wang heeft toegezegd dit seizoen bij elkaar 3,7 miljoen euro te investeren in 'zijn' club. Tot op heden heeft ADO echter nog geen cent ontvangen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen