VOETBAL12 mrt '16 21:43

Janssen leidt AZ naar zege in Tilburg

Auteur: ANP Nieuws

TILBURG (ANP) - Voor Vincent Janssen én AZ is 2016 vooralsnog een topjaar.

ANP
ANP

De 21-jarige spits kwam zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II na de rust twee keer tot scoren: 0-2. Daarmee bracht Janssen zijn competitietotaal in het nieuwe kalenderjaar op dertien treffers. Voor het hele seizoen staat hij inmiddels op negentien doelpunten in de eredivisie. De oud-speler van Almere City FC bewees in Tilburg dat hij niet voor niets door bondscoach Danny Blind is opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Voor de gebroeders Dries (Willem II) en Stijn Wuytens (AZ) was het ook een speciale wedstrijd. Voor het eerst speelden ze tegen elkaar in het betaalde voetbal. Stijn Wuytens was sowieso wat meer gespannen dan anders, omdat zijn vrouw hoogzwanger is.

De Brabantse club had in de beginfase weinig in te brengen bij AZ, dat vanuit een gesloten organisatie op de juiste momenten de aanval zocht. Het openingsoffensief van de Noord-Hollandse brigade, zonder de Noorse gangmaker Markus Henriksen (knieblessure), leverde echter geen treffer op.

Strafschop

Janssen was vanaf de beginfase de gevaarlijkste AZ-man. Hij was echter nog wat ongelukkig in de afronding en claimde bovendien vergeefs een strafschop bij de arbitrage nadat Jordens Peters hem duidelijk zichtbaar uit balans had gebracht en naar de grond trok.

Willem II lonkte voor de rust alleen uit spelhervattingen naar een treffer. Na ruim een half uur eindigde een vrije trap van Rochdi Achenteh op de binnenkant van de paal.

Na de rust ging van AZ en met name van Janssen opnieuw de meeste dreiging uit. Een kopbal van AZ-verdediger Derrick Luckassen belandde op de onderkant van de lat. In de zeventigste minuut kwam Janssen toch tot scoren, uit een strafschop na een opzichtige handsbal van Funso Ojo (0-1). Vijf minuten later besliste het goudhaantje van AZ de wedstrijd: 0-2. Voor de Alkmaarse ploeg was het alweer de negende competitiezege in 2016.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen