VOETBAL12 mrt '16 22:40

FC Groningen verliest ook van Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior heeft FC Groningen zaterdag de vijfde nederlaag op rij bezorgd.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Fons Groenendijk was op het eigen Woudestein met 2-1 te sterk voor de bekerwinnaar van vorig seizoen. Excelsior staat weliswaar nog steeds op de zestiende plaats, maar heeft nu evenveel punten (25) als de nummer vijftien Willem II. Groningen raakte steeds verder achterop bij de plekken die recht geven op de play-offs om Europees voetbal.

FC Groningen verloor de afgelopen weken ook van PSV, FC Twente, AZ en Ajax. De laatste keer dat de noorderlingen zo'n slechte reeks neerzetten, was in 1974. De groen-witte brigade lijkt de weg kwijt sinds trainer Erwin van de Looi zijn vertrek heeft aangekondigd. Dat heeft wellicht ook te maken met de steeds maar wisselende samenstellingen waarin hij zijn elftal laat spelen.

Van de Looi stuurde zaterdag op Woudestein weer een compleet andere voorhoede het veld in ten opzichte van vorige week, toen Groningen kansloos was tegen PSV (0-3). Topschutter Michael de Leeuw zat zich echter wederom te verbijten op de bank.

Strafschop

FC Groningen wist voor rust geen enkele uitgespeelde kans te creëren op het krappe kunstgrasveld in Kralingen. Excelsior, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, was wel een paar keer gevaarlijk. Aan het begin van de tweede helft sloeg de thuisclub toe nadat Groningen-verdediger Lorenzo Burnet de bal zomaar had ingeleverd bij Rick Kruys. Die stelde spits Tom van Weert in staat de score te openen: 1-0.

Een paar minuten later verdubbelde Jeff Stans de voorsprong van Excelsior uit een strafschop. Met Michael de Leeuw en Oussama Idrissi als gedreven invallers ging Groningen in het laatst half uur eindelijk voetballen. Het leverde al snel de aansluitingstreffer op. Idrissi raakte de paal, waarna De Leeuw toesloeg in de rebound (2-1). De gelijkmaker bleef echter uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen