VOETBAL13 mrt '16 14:32

FC Utrecht verspeelt voorsprong tegen ADO

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zondag tegen ADO Den Haag een 2-0 voorsprong verspeeld.

ANP
ANP

Het duel in de Galgenwaard eindigde in 2-2. Voor de rust scoorde het productieve spitsenkoppel Sébastien Haller en Ruud Boymans voor de thuisploeg. Na de pauze bezorgden Danny Bakker en Mike Havenaar de Hagenaars een verdiend punt in het wel spannende, maar niet bepaald hoogstaande duel.

Voor Timo Letschert, voor het eerst opgenomen in de voorselectie van bondscoach Danny Blind, begon het duel vervelend. Al binnen een kwartier moest de centrale verdediger van FC Utrecht met een schouderblessure van het veld.

Halverwege de eerste helft kwam het tot dat moment nauwelijks gevaarlijke FC Utrecht op voorsprong met een schitterend doelpunt. Haller nam een moeilijke bal van Rico Strieder fraai aan en haalde meteen uit. Doelman Martin Hansen was kansloos. Het was alweer het veertiende competitiedoelpunt van de Franse spits.

Spannende slotfase

Kort voor de rust verdubbelde FC Utrecht de marge. Op aangeven van Andreas Ludwig kwam het doelpunt op naam van Boymans, de andere Utrechtse spits. Conform de verhoudingen was die riante voorsprong niet, want ADO Den Haag was zeker niet de mindere. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Hagenaars meteen na de pauze de aansluitingstreffer maakten. Bakker scoorde uit een vrije trap de 2-1. Na dik een kwartier sloegen de Hagenaars opnieuw toe. De behendige Edouard Duplan leverde een prima voorzet af die spits Havenaar dankbaar binnen kopte: 2-2

In de spannende slotfase kreeg ADO Den Haag de beste mogelijkheden de volle buit uit Utrecht mee te nemen, maar met name invaller Ruben Schaken liet enkele kansen onbenut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen