VOETBAL13 mrt '16 16:32

Feyenoord wint met 2-0 bij Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Feyenoord heeft zondag Vitesse van zich afgeschud in de strijd om de derde plaats in de eredivisie.

ANP
ANP

Michiel Kramer en Bilal Basaçikoglu bezorgden de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in Arnhem de vierde overwinning op rij: 0-2. Feyenoord sloeg daarmee een gat van zes punten met Vitesse, één van de concurrenten voor de positie van 'best of the rest' achter Ajax en PSV.

Voor de toeschouwers in de Gelredome viel bar weinig te genieten. Beide ploegen grossierden in balverlies en het maken van verkeerde keuzes. Vitesse moet het normaal gesproken hebben van het voetballend vermogen, maar de thuisclub kon amper een geslaagde aanval op de mat leggen. Bij Feyenoord ontbrak het lange tijd aan creatieve ideeën om de defensie van Vitesse uit elkaar te spelen. Pas in de slotfase sloegen de bezoekers twee keer toe.

Vooral voor rust speelden beide ploegen onthutsend slecht. Twee schotjes in de handen van de Arnhemse doelman Eloy Room, dat was het wat betreft Feyenoord wel. Aan de andere kant moest Kenneth Vermeer zich een keer strekken om een pegel van Lewis Baker uit de hoek te tikken. In de tweede helft werd het niet veel beter. Ballen vlogen soms op onverklaarbare wijze zomaar over de zijlijn, het aantal mislukte passes was bijna lachwekkend.

Kuijt

Kramer kreeg enkele minuten na rust wel een grote kans om de score te openen. De spits leek echter verrast door de voorzet van Rick Karsdorp, want Kramer gleed uit toen hij de bal kon intikken. Feyenoord raakte daarna linksback Terence Kongolo (hamstringblessure) en aanvoerder Dirk Kuijt kwijt. De aangeslagen Kuijt strompelde twintig minuten voor tijd naar de kant. De Rotterdams topschutter mist volgende week sowieso het duel met De Graafschap, want hij incasseerde zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Dat Feyenoord toch nog won, dankte het aan één flitsend moment in de 73e minuut. Karsdorp gaf de bal vanaf rechts voor op Kramer, die dit keer wel attent binnentikte. Vlak voor tijd profiteerde invaller Basaçikoglu dankbaar van de ruimte die Vitesse bood: 0-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen