VOETBAL13 mrt '16 17:45

Bestuur FC Groningen spreekt steun uit

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - Het bestuur van FC Groningen heeft na de vijfde competitienederlaag op rij steun uitgesproken voor de ploeg en trainer Erwin van de Looi.

EPA
EPA

In een verklaring roept directeur Hans Nijland de fans zondag op om ook achter de club te blijven staan.

,,Wat de ploeg en staf in deze fase van het seizoen nodig hebben, is onvoorwaardelijke steun. De clubleiding geeft die. Opgeven is zeven wedstrijden voor het einde van de competitie geen optie. We hebben samen verloren en moeten nu ook samen achter de club blijven staan'', aldus Nijland.

De clubleiding steekt zondag ook de hand in eigen boezem en concludeert dat het niet is gelukt om volwaardige vervanging te vinden voor de vertrokken basisspelers Maikel Kieftenbeld, Tjaronn Chery en Eric Botteghin. ,,Hun beoogde opvolgers hebben meer tijd nodig om op het gewenste niveau van FC Groningen te presteren'', constateert de directeur.

Zorgen

FC Groningen verloor van PSV, FC Twente, AZ en Ajax en zaterdagavond kwam daar de nederlaag bij tegen Excelsior. De club is in het rechterrijtje beland en Europees voetbal raakt steeds verder uit zicht. ,,Het mag helder zijn dat we ons zorgen maken na vijf nederlagen op rij. De kritiek op het vertoonde spel is terecht, maar we moeten er voor waken dat deze kritiek zich op enkele individuen blijft richten. Binnen de club zijn we namelijk met z’n allen verantwoordelijk voor de resultaten.''

Nijland weerspreekt berichten dat er onvoldoende inzet is bij de spelers of hoofdtrainer Van de Looi, die al heeft aangekondigd dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt. ,,Laat me iedereen verzekeren dat de wil om te winnen absoluut aanwezig is.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen