VOETBAL16 mrt '16 13:22

Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Jurgen Streppel verruilt aan het einde van het seizoen Willem II voor sc Heerenveen.

ANP
ANP

De hoofdtrainer heeft overeenstemming bereikt over een tweejarig contract bij de club uit Friesland.

Streppel is vanaf 2011 trainer van Willem II. Hij degradeerde en promoveerde met de club uit Tilburg. Onder leiding van Streppel verraste Willem II vorig seizoen met een negende eindklassering in de eredivisie. Streppel is bij sc Heerenveen de opvolger van Foppe de Haan, die het seizoen afmaakt na het vertrek van Dwight Lodeweges.

Hans Vonk, technisch manager van sc Heerenveen, is blij met de komst van Streppel. ,,We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past. Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken.’’

Willem II moet niet alleen op zoek naar een nieuwe trainer. Technisch manager Carlos Aalbers gaat per 1 april aan de slag als hoofd scouting van FC Groningen.

Gerelateerde artikelen