VOETBAL17 mrt '16 08:11

Guardiola looft 'Duitse' mentaliteit

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - Trainer Pep Guardiola van Bayern München beseft dat hij op het nippertje is ontsnapt aan een stortvloed aan kritiek.

EPA
EPA

Zijn ploeg stond woensdag in de achtste finale van de Champions League tegen Juventus op de rand van uitschakeling, maar dankzij een doelpunt in blessuretijd van Thomas Müller sleepte Bayern er een verlenging uit. Daarin sloeg de Duitse kampioen alsnog toe tegen de verliezend finalist van vorig jaar (4-2).

,,Dit was de Duitse mentaliteit'', concludeerde Guardiola opgelucht. ,,We hebben het gehaald. Als dat doelpunt een minuut langer op zich had laten wachten, waren we uitgeschakeld. En ik weet wat me te wachten staat als we verliezen'', zei de Spaanse succestrainer, die Bayern na dit seizoen verruilt voor Manchester City.

De 'Rekordmeister' koerst weliswaar wederom af op de Duitse titel, maar Guardiola weet dat toch vooral succes in de Champions League van hem wordt verlangd. ,,Het maakt niet uit wie we in de kwartfinale treffen, we moeten namelijk iedere tegenstander verslaan'', aldus de Catalaan.

Gerelateerde artikelen