VOETBAL18 mrt '16 21:57

Haller helpt Utrecht langs Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht blijf volop meedoen in de strijd om de derde plek in de eredivisie.

ANP
ANP

De equipe van coach Erik ten Hag worstelde zich vrijdagavond thuis langs Excelsior: 2-1. Spits Sébastien Haller was weer van grote waarde door beide doelpunten te maken.

De Fransman moest het voorin stellen zonder zijn vaste maatje Ruud Boymans, die vanwege knieklachten niet bij de selectie zat. Nacer Barazite stond daardoor naast de clubtopscorer in de spits. Achterin kon Ten Hag gewoon een beroep doen op Timo Letschert, die ook tot zijn eigen verrassing voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De stoere stopper had in de aanloop naar het duel schouderklachten.

De tegen degradatie strijdende gasten kwamen al in de vijfde minuut verrassend op voorsprong. Uitgerekend Rick Kruys, opgeleid in de Domstad, scoorde. De verdediger had daarbij nogal wat geluk, want zijn schot werd door Ramon Leeuwin dusdanig van richting veranderd dat doelman Robbin Ruiter kansloos was.

Mark van der Maarel

Pas na een kwartier kwam Utrecht een beetje los. Daarbij speelde rechtsback Mark van der Maarel een grote rol. De verdediger kwam veelvuldig op via de zijkant en stichtte met zijn voorzetten regelmatig gevaar. Een van zijn trappen leidde na een half uur de gelijkmaker in. Via-via kwam de bal op de arm van Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij, waarna een strafschop werd toegekend. Haller maakte geen fout: 1-1.

De Fransman zorgde vlak voor rust ook voor de 2-1. Opnieuw ging daar een voorzet van Van der Maarel aan vooraf. De rechtsback zag hoe Sander Fischer zijn pass omhoog kopte, waarna Haller doelman Tom Muyters in de lucht verschalkte.

De tweede helft had een stuk minder om het lijf dan de eerste. Er waren weliswaar wat kansjes over en weer, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet. Daardoor bleef het wel tot het laatste moment spannend, maar Utrecht liet zich niet meer verrassen door Excelsior.

Gerelateerde artikelen