VOETBAL19 mrt '16 20:29

Heracles wint in Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Heracles Almelo heeft zaterdag belangrijke punten gepakt in de strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

ANP
ANP

De ploeg van trainer John Stegeman won met 1-0 bij sc Heerenveen, dat daarmee het toetje op het seizoen langzaam uit beeld ziet verdwijnen. De enige treffer viel in de 33e minuut en werd gemaakt door Jaroslav Navratil.

Heerenveen-trainer Foppe de Haan had vastgehouden aan het elftal dat een week eerder PSV in Eindhoven op 1-1 had gehouden. Heracles had vorige week voor het eerst na vier nederlagen weer eens gewonnen. Ten opzichte van die zege op Cambuur (3-1) had Stegeman Robin Gosens op de linksbuitenpositie verkozen boven Brahim Darri.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Gosens schoot naast, terwijl aan de andere kant spits Mitchell Te Vrede een inzet door doelman Bram Castro gekeerd zag worden. Uit het niets kwam Heracles in de 33e minuut op voorsprong. Het doelpunt was van grote klasse. Met nam de pass door het midden van Iliass Bel Hassani, maar ook de afwerking van de Tsjech Jaroslav Navratil mocht er zijn. Hij schoof de bal langs de uitgekomen doelman Erwin Mulder.

Rust

Heerenveen kwam kort voor rust nog goed weg. Thomas Bruns kopte naar de verre hoek, waar Caner Cavlan de bal met de schouder van de lijn haalde.

Ook na rust slaagden de Friezen er maar niet in dreigend te worden. Op een poging van Sam Larsson na - gepareerd door Castro - bleef het lang rustig in het strafschopgebied van Heracles. Pas in het laatste kwartier werd het enigszins penibel voor de Almeloërs: Te Vrede kopte net naast terwijl Castro gestrekt naar de hoek moest op een inzet van Larsson, de Zweed die zich enigszins aan de malaise bij de thuisclub onttrok.

Gerelateerde artikelen